Külföld
US President Barack Obama (C) waves with Chad President Idriss Deby Itno (L), Japanese Prime Minister Shinzo Abe (2nd R) and French President Francois Hollande (R) for the "Outreach Session" family photo with world leaders at the G7 Summit in Shima in Mie prefecture on May 27, 2016.
A British secession from the European Union in next month's referendum could have disastrous economic consequences, G7 leaders warned on May 27 at the close of the summit in Japan. / AFP PHOTO / JIM WATSON / “The erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by JIM WATSON has been modified in AFP systems in the following manner: [AFP as source] instead of [POOL]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”

Az Egyesült Királyságnak maradnia kell az unióban a G7 országai szerint

24.hu
24.hu

2016. 05. 27. 07:05

A globális növekedés kockázatai elleni közös fellépésre tett ígéretet a világ hét legfejlettebb országa, az úgynevezett G7 a japán Isze-Simában rendezett csúcsértekezletének pénteki záróközleményében.
Korábban a témában:

A konferencián részt vevő országok, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Kanada, Olaszország és a házigazda Japán közös közleményükben hangsúlyozták, a globális gazdaság növekedése továbbra is mérsékelt és a lehetőségek alatt teljesít.

A hét ország vezetői ígéretet tettek arra is, hogy tartózkodnak a kompetitív valuta-leértékeléstől, valamint közös és egyéni lépéseket tesznek a korrupció elleni harc fokozására.

A közlemény szerint a Brexit, vagyis az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból komoly fenyegetést jelentene a globális gazdasági növekedésre, mivel megfordítaná a világ kereskedelme és a befektetések növelésének, és az ezzel járó munkahelyteremtésnek a trendjét. Angela Merkel német kancellár közölte, a Brexit nem volt téma a G7-es országok vezetőinek tanácskozásán, de egyetértés volt közöttük arról, hogy az Egyesült Királyságnak maradnia kell az unióban.

Leaders of the Group of Seven nations take part in a dialogue with other invited world leaders at the G7 Summit in Shima in Mie prefecture on May 27, 2016.
A British secession from the European Union in next month's referendum could have disastrous economic consequences, G7 leaders warned on May 27 at the close of the summit in Japan. / AFP PHOTO / POOL / JIM WATSON
Fotó: Europress fotóügynökség

A csúcstalálkozón részt vevő országok vezetői hangsúlyozták:

minden gazdasági intézkedést bevetnek annak érdekében, hogy fellendítsék a globális növekedést, erősítsék a termelőképességet és a termelési potenciált.

Az európai menekültválsággal kapcsolatban megállapították, hogy a krízis globális probléma, és globális szinten is kell kezelni.

A közlemény szerint a G7 országai készen állnak támogatást nyújtani a menekülteknek és migránsoknak, valamint az őket befogadó közösségeknek.

A kommüniké hangsúlyozta a kelet-ukrajnai konfliktus rendezését célzó minszki megállapodás végrehajtását. A világ legfejlettebb országai elismerték a Moszkvával folytatott párbeszéd fontosságát, de leszögezték, az Oroszország elleni szankciók hatályát a minszki megállapodás végrehajtásához kötik, és további intézkedéseket hoznak, ha a szükség megkívánja.

A G7 országai megerősítették elkötelezettségüket abban, hogy megteremtsék egy biztonságosabb, nukleáris fegyverek nélküli világ feltételeit, méghozzá úgy, hogy nem borítják fel a nemzetközi stabilitást.

Szeko Hirosige, a japán kormányfő kabinetfőnök-helyettese közölte, a legfejlettebb országok vezetői megállapodtak abban is, hogy még az év vége előtt hatályba léptetik az párizsi klímavédelmi egyezményt. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Simicska tévéje is döntött

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.