Nagyvilág

Cáfolta a brit külügyminiszter, hogy a macskája kém lenne

Palmerston macskát egy londoni menhelyről fogadta örökbe a brit külügyminiszter, Philip Hammond hivatala. A cirmos azóta a minisztérium főegerésze. Szegény azonban még be sem rendezkedett új lakó-, illetve munkahelyén, máris a „brexit” körüli politikai csatározás közepén találta magát.

fotó: Twitter / DiploMog
fotó: Twitter / DiploMog

Már egy hónap sincs hátra a brit EU-tagságról szóló népszavazásig, a politikai hangulat egyre feszültebb. Annyira, hogy Keith Simpson konzervatív képviselő, a hírszerzési bizottság tagja, komolyan arról faggatta Hammondot, hogy Palmerstont vajon átkutatták-e rendesen, poloskák után a titkosszolgálat szakemberei. Ki tudja, a macska talán az Unió alvóügynöke!

Hammond megnyugtató válaszában elhangzott, hogy a macska biztosan nem tégla, és átesett minden szükséges állatorvosi vizsgálaton. Az biztos, hogy sokat alszik, de azért a kötelességeit sem hanyagolja: az első hat hétben már három egeret fogott meg.

Palmerston egyébként nem csak főegerészként sikeres, a választók körében is roppant népszerű. Saját Twitter-oldalának már majdnem tízezer követője van.

(Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik