Nagyvilág

Terrorista testvére árnyékolja be az Európa-bajnok győzelmét

Mourad Laachraoui azt mondta, nem akar lemondani a saját és apja nevéről, ő a maga részéről az aranyérmét tudja felmutatni.

Csalódottságát fejezte ki Mourad Laachraoui, a múlt heti taekwondo Európa-bajnokság aranyérmese, hogy testvérének tette beárnyékolja a sportsikereit. Mourad testvére ugyanis az a Najim Laacraoui, aki márciusban felrobbantotta magát a brüsszeli repülőtéren, több tucat ember halálát okozva.

A 21 éves Mourad a belga Le Soir című lapnak adott kedden interjút. Azt mondta: sokan javasolták neki, hogy változtassa meg a nevét, de úgy véli, nem ez a megoldás. „Ez az én nevem és az apám neve, fel sem merül, hogy más nevet viseljek” – mondta.

A merényletekben résztvevő Najimmal családjának 2013 óta nem volt kapcsolata, akkor ment Szíriába. Mourad azt mondta, csalódott amiatt, hogy a győzelméről úgy számolt be a sajtó, hogy ő a merénylő testvére, ugyanakkor számított erre.

„Tulajdonképpen nem érdekel. Az emberek azt mondanak, amit akarnak, én a magam részéről ezt tudom felmutatni” – mondta Mourad, felemelve az aranyérmét. (Politico)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik