Nagyvilág

Orosz helikoptereket semmisített meg az Iszlám Állam

Az oroszok szerint a haditechnika már azelőtt a támaszponton volt, hogy az orosz légierő egyáltalán használatba vette volna.

Az Iszlám Állam fegyveresei négy orosz helikoptert semmisítettek meg a szíriai Tiasz repülőterén – állítja az amerikai Stratfor geopolitikai hírszerző és elemző cég. Műholdas fényképekre hivatkozva közölték: a légi bázis leszállópályáján négy Mi-24-es helikopter, valamint húsz teherautó kiégett a múlt héten.

A támadásról a dzsihadistákhoz kötődő Amak hírügynökség is beszámolt.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője kijelentette: a megsemmisült haditechnika már azelőtt a támaszponton volt, hogy azt az orosz légierő használatba vette volna. Propagandának minősítette azt az állítást, hogy a dzsihadisták orosz katonákra támadtak volna.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség azt közölte, hogy a helikopterek „ismeretlen eredetű tűz” következtében sérültek meg, amelynek fészkét a tűzoltóautók a terroristák aknavető-támadása miatt nem tudták megközelíteni. A hírügynökség információi szerint a támadásnak nem voltak halottjai vagy sérültjei. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik