Nagyvilág

Több tucat ember halt meg az Iszlám Állam merényleteiben Jemenben

Több tucatnyi halálos áldozatot követelt két öngyilkos merénylet a nemzetközileg elismert jemeni kormány ideiglenes székhelyén, Ádenben.

A merényletek elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vállalta magára az interneten nyilvánosságra hozott közleményében.

A dokumentum szerint a szervezet egyik tagja, Abu Ali al-Adeni a jemeni hadsereg egyik tábornokának háza előtt várakozó újoncok mellett robbantotta fel a gépkocsijába rejtett pokolgépet a kikötőváros Hor Makszar negyedében. Egészségügyi források szerint legalább 40 toborzásra jelentkező embert ölt meg, további 60-at pedig megsebesített.

Az IÁ közleménye szerint a támadás célpontja “a hitetlen jemeni hadsereg” volt.

Az AP amerikai hírügynökség információi szerint egy másik, gyalogosan közlekedő, robbanómellénnyel felszerelt merénylő szintén újoncokat vett célba, és legalább 25 embert rántott magával a halálba.

Jemenben 2014 óta polgárháború dúl, az országban uralkodó káoszt kihasználva az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és az Iszlám Állam is terjeszkedni kezdett. A közelmúltban mindkét szélsőséges szervezet hajtott végre terrortámadásokat a jemeni fegyveres erők tagjai és vezetői ellen.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik