Nagyvilág

Tiltott fegyverekkel támadtak Ukrajnában

Nagy kaliberű fegyverekkel mértek heves tüzérségi csapást ukrán szakadárok a Donyeck melletti ukrán ellenőrzésű Avgyijivka településre.

Kijevi jelentések szerint vasárnapra virradó éjjel két hullámban mértek csapást a szakadárok a minszki egyezmény által tiltott, 122 milliméter kaliberű tüzérségi fegyverekkel a Donyecktől mintegy 20 kilométerre északra fekvő településre. A hadműveleti parancsnokság közleménye alapján a szakadárok a frontvonal ukrán oldala elleni támadás után megfordították fegyvereiket, és Donyeck irányába lőttek.

Több lövedék lakóházakba csapódott, egy 59 éves helybeli nő otthonában repeszsérüléseket szenvedett. A házát telibe találta egy lövedék, amitől teljesen leégett.

Olekszandr Motuzjanik, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője közölte, hogy az Avgyijivka elleni támadásban egy katona életét vesztette, egy pedig megsebesült. Közben Eduard Baszurin szakadár vezető vasárnap arról beszélt, hogy az önkényesen kikiáltott népköztársaság fegyveresei “nagyszabású véres provokációt” hiúsítottak meg, amelyet a kijevi erők Avgyijivkánál akartak végrehajtani. Részleteket nem hozott nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik