Nagyvilág

Oroszlánokkal akarta széttépetni magát, az állatok pusztultak el

oroszlán (Array)
oroszlán (Array)
Szokatlan módját választotta az öngyilkosságnak egy chilei férfi: oroszlánokkal próbálta széttépetni magát a santiagói állatkertben. A fiatalembert végül két oroszlán kilövésével mentették meg.

A húszéves férfi először meztelenre vetkőzött, majd bemászott az oroszlánokhoz, amelyek rátámadtak. Az állatkert alkalmazottai csak úgy tudták kimenteni, hogy végeztek két állattal. A fiatalembert életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Azt, hogy a férfi öngyilkos akart lenni, megerősítette a ruhájában talált feljegyzés.

Az eset számos gyermek és felnőtt szeme láttára történt, mivel az állatkert zsúfolásig volt látogatókkal. A beszámolók szerint Franco Luis Ferrada szombat délelőtt mászott be a nagymacskák területére a Chilei Nemzeti Állatkertben, majd elkezdte provokálni az oroszlánokat, miután azok eleinte figyelmen kívül hagyták, és nem támadtak rá.

Miután a felhergelt oroszlánok nekiestek, az állatkert dolgozói eleinte vízsugarak bevetésével próbálták eltávolítani a közeléből a nagymacskákat, majd altatólövedékkel, amivel azonban a férfi nyakát találták el. Ezek után végül kénytelenek voltak éles lövedékekkel kilőni az állatokat. A két oroszlán a látogatók előtt halt meg.Az állatkert igazgatónője, Alejandra Montalba elmondta, hogy mélyen megrázta a két oroszlán elvesztése.

Közben a férfit kezelő orvosok közölték, hogy reményeik szerint a férfi túl fogja élni az esetet.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik