Nagyvilág

Vonattal ütközött egy turistabusz Svájcban

Összeütközött egy gyorsvonat és egy turistabusz Svájcban. A balesetben 17 tajvani turista megsérült – közölte a svájci rendőrség és egy tajvani tisztségviselő szombaton.

A baleset még péntek este nyolc óra körül történt a festői szépségű Interlaken város egyik vasúti átjárójában. A 34 turistát szállító, ausztriai rendszámú busz megpróbált áthajtani a vasúti síneken, de az érkező InterCity elcsapta a hátsó részét.

A tajpeji Artisan Tour, az utazást szervező iroda információi szerint csupán annak köszönhető, hogy nem követelt halálos áldozatokat a baleset, hogy a vonat nem sokkal az ütközés előtt elkezdett lassítani.

A német államvasutak által üzemeltetett gyorsvonat utasai közül senki nem sérült meg, a buszon ülők közül viszont 17 embert kellett könnyebb sérülésekkel a térség különböző kórházaiba vittek.

Nicolas Kessler, a berni rendőrség szóvivője azt mondta, a turisták egyike sem szenvedett el életveszélyes sérüléseket és legtöbbjük már elhagyhatta a kórházat. Többségük folytatja az utazást, majd május 30-án utazik haza.

A vasúti közlekedést fel kellett függeszteni, rövid időn belül helyreállt azonban a menetrend szerinti közlekedés. A rendőrség vizsgálatot indított a baleset körülményeinek és okainak kiderítésére.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik