Nagyvilág

Trump szerint meghívta őt a brit miniszterelnök, de Cameronék nem tudnak erről

Egyelőre még nem is hivatalos jelölt a milliárdos, akit egyébként se nagyon szeretnek Angliában.

Júniusban Skóciába látogat Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje, hogy átadja új golfpályáját. Az MSNBC reggeli műsorában azt mondta: meghívták a brit miniszterelnöki rezidenciára, a Downing Street 10-be is, és „valószínűleg elmegy”.

Ugyanakkor David Cameron hivatalából azt közölték: semmiféle meghívót nem küldtek neki, és nincs is rá semmilyen indok, mert csak júliusban lesz a republikánusok jelölő gyűlése, Trump ezután számíthat majd hivatalos elnökjelöltnek.

Azért is furcsa lenne Trump meghívása Cameron részéről, mert a brit kormányfő korábban megosztónak, ostobának és helytelennek nevezte az elnökjelölt politikáját.

Kapott ugyanakkor másik meghívást Trump: London frissen megválasztott, muszlim származású polgármestere reagált úgy az elnökjelölt muszlimellenes kijelentéseire, hogy jöjjön el Londonba, találkozzon a családjával, barátaival, szomszédaival, hogy lássa, miről beszél, amikor kitiltana minden muszlimot az Egyesült Államokból.

Januárban egyébként a brit parlamentben is muszáj volt napirendre tűzni Donald Trump kitiltását az Egyesült Királyságból, mert több mint egymillió aláírás gyűlt össze polgári kezdeményezés keretében. (Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik