Nagyvilág

Busz elé húzta eszméletlen áldozatát egy tahó Londonban

Elképesztő videót tett közzé a Facebookon a londoni rendőrség, egy felháborító, és teljesen érthetetlen utcai támadásról.

A 37 éves, lengyel származású Damien Pankiewicz minden ok és előzmény nélkül ment oda egy buszmegállóban várakozó, egyébként tanulási nehézségekkel küzdő, 52 éves férfihez, és szó nélkül ütlegelni kezdte.

A verést még akkor az után is folytatta, hogy áldozata eszméletlenül összeesett. Aztán megragadta az eszméletlen férfi nyakát, és a forgalmas út közepére, egy közeledő busz elé húzta. A sofőr szerencsére még időben meg tudott állni.

Az áldozatot az eset után három hétig ápolták kórházban. Bevérzett az agya, eltörtek a bordái és az egyik lába is.

Amikor a rendőrök letartóztatták, Pankiewicz fejjel betörte a rendőrautó egyik ajtajának ablakát. Később kiderült, hogy Lengyelországban elítélték már testi sértésért, és nemi erőszakért is. A férfi a bíróságon tagadta a vádakat, és azt mondta az áldozat ellopta a telefonját. A nyomozók azonban a felvételekkel bizonyították a súlyos testi sértés tényét, az áldozatnál talált tárgyak listájával pedig azt, hogy telefonlopás vádja teljesen alaptalan.

fotó: Metropolitan Police
fotó: Metropolitan Police

Pankiewiczet 12 év börtönre ítélték, aminek letöltése után hazatoloncolják.

(Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik