Nagyvilág

Angelina Jolie szerint elszomorító a menekültválságra adott válasz

Szerinte elszigetelődés helyett a nemzeteknek együtt kellene kezelniük a helyzetet.

Elszomorítónak tartja Angelina Jolie a menekültválságra adott amerikai választ, különös tekintettel Donald Trump megnyilvánulásaira. Az ENSZ-különmegbízottként tevékenykedő színésznő azt mondta: attól tart, hogy az országok elszigetelődnek, ahelyett, hogy együttműködnének a megoldás érdekében.

Jolie Londonban egy menekültügyi konferencián vett részt, amelyet a BBC szervezett. Itt kitért arra is, hogy az amerikai republikánus elnökjelölt szükségesnek tartja, hogy korlátozzák a muszlimok belépését az Egyesült Államokba. A színésznő erre úgy reagált, hogy Amerika számára egy olyan országot jelent, ahová azért gyűltek össze az emberek a világból, hogy szabadok legyenek, és ennek része a vallás szabadsága is.

A színésznő úgy vélte: a szabályozatlan bevándorlás miatti aggodalom hamis legitimációt adott azoknak, akik a félelem és elszigetelődés politikáját hirdetik. Szerinte a világ nemzeteinek együtt kell felépíteni azt a rendszert, ami a világon élő hatvanmillió menekült helyzetének rendezését megfelelően koordinálhatja. (The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik