Nagyvilág

A szilveszterihez hasonló támadások történtek egy berlini rendezvényen

Eddig három nő tett feljelentést két eset miatt.

Három nő tett feljelentést amiatt, hogy csoportosan zaklatták és kirabolták őket a hét végén Berlinben rendezett Kultúrák Karneválján. A rendőrség arra kéri az esetleges további sértetteket, hogy jelentkezzenek.

Szombaton két nőt vett körül egy nagyobb csoport férfi. Molesztálták őket, és elvették egyikük mobiltelefonját. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a csoport feloszlott, de három gyanúsítottat – két török származású férfit és egy hontalan menekültet – sikerült elfogni, az áldozat pedig visszakapta a telefont.

A másik eset pénteken történt. Egy 16 éves lányt vett körül egy csoport férfi, és zaklatni kezdték. Egy férfi a segítségére sietett, megfenyegette a támadókat, hogy kihívja a rendőrséget. Az esetről hétfőn szerzett tudomást a rendőrség, miután az áldozat beszélt az édesanyjának a támadásról, ő pedig feljelentést tett.

A Bild című lap szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy további zaklatások és rablások is történhettek a karneválon, amelyen nagyjából 650 ezren vettek részt. A rendőrség szerint a rendezvény viszonylag békés volt, de a szilveszterihez hasonló támadások tömegrendezvények nélkül is előfordulnak. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik