Nagyvilág

Mindenki megnyugodhat: az emberarcú kecskegida nem ember-állat hibrid

Nem találtak emberi DNS-t malajziai állatorvosi hatóság szakértői annak a kecskegidában, ami emberarcra hasonlító fejjel született a délkelet-ázsiai országban – jelentette a The Star című maláj lap. A világhírnévre szert tett kecskegida április végén született a 63 éves Ibrahim Basir nyájában a malajziai Kota Tinggiben. Az állat a patáit és a bundáját leszámítva teljesen úgy nézett ki, mint egy emberi csecsemő.

A gida tetemét Ibrahim egy jéggel teli műanyag dobozva zárva gyorsan át is adta az állatorvosi hatóságnak, aminek laboratóriuma gyorsan el is kezdte vizsgálni a maradványokat. Egyebek mellett arra kerestek választ, hogy ember-állat hibridről van-e szó – mondta el akkor a Johor állami mezőgazdasági biztosság elnöke. A férfi hozzátette: „Egyelőre nem tudunk sem megerősíteni, sem cáfolni semmit, mert még soha nem láttunk ilyen esetet.”

emberarcú kecskegida

Nos, most mindenki megnyugodhat, mert a laboratóriumi vizsgálatok minden kétséget kizáróan megállapították, hogy a gida nem annak az eredménye, hogy „egy ember megerőszakolta a kecskeanyát”.

Az állatorvosi hatóság vezetője egy pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a gida egy születési rendellenesség miatt született „emberarccal”, és azt is megállapították, hogy már holtan jött világra. Datuk Dr Kamarudin Md Isa kijelentette: teljesen egyértelmű, hogy a gida nem „természetellenes szexuális közösülés” eredményeként fogant, és felszólította az embereket, hogy hagyják abba a találgatásokat, és ne terjesszenek hamis információkat az esettel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik