Nagyvilág

Fura felajánlás érkezett a kanadai tűzvész miatt kitelepítetteknek

A hatalmas erdőtűz miatt, a kanadai Fort McMurray városából kitelepített 80 ezer ember rengeteg segítséget kapott. Elsősorban ételt, ruhákat, szállást ajánlottak fel nekik, de volt valaki, aki úgy gondolta, hogy biztosan vannak igényeik a létfenntartáson túl is, úgyhogy gondoskodott a szórakoztatásukról.

Egy edmontoni sztriptízbárban nem csak a 9 dolláros (kb. 2000 forint) belépődíj kifizetésétől mentesülnek a kitelepítettek, de egy egyébként 30 dolláros (kb. 6500 forint), privát öltáncot is kapnak. A felajánló, Chris Round egy olyan céget vezet, amelyik öt felnőtt klubbot működtet Albertában. Egyet közülük Fort McMurray-ben, innen a személyes érintettség.

A város korábban nagyon kedvelt célpontja volt az olajmunkásoknak, akik sok pénzt keresnek, de mivel isten háta mögötti helyeken dolgoznak, ritkán van alkalmuk, hogy kis is élvezzék munkájuk gyümölcsét.

„Fort McMurray nagyon jó volt az iparághoz, így a mi üzletünkhöz is, ezt szeretnénk most egy kicsit meghálálni. Nagyon stresszes időszakon vagyunk túl, ideje végre egy kis lazításnak” – nyilatkozta Round.

A férfi elmondta, hogy az evakuáltak között volt a cégük 35 alkalmazottja is, és bár a klub nem égett le Fort McMurray-ben, több dolgozó otthona is ott lehet, a tűzvészben megsemmisült 2400 épület között. Sok táncosnő, már a klub felajánlása előtt is a károsultak számára gyűjtötte a borravalót. Volt közöttük olyan, aki egyedül 4000 dollárt (több mint 860 ezer forintot) adományozott.

(Global News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik