Nagyvilág

A Ryanair gyakorlatilag megfenyegette a briteket az uniós kilépés miatt

A Ryanair légitársaság csökkentené beruházásait Nagy-Britanniában, ha az ország távozna az Európai Unióból. Michael O’Leary, az ír diszkont légitársaság vezérigazgatója elmondta: ha a britek június 23-án a kilépés mellett döntenek, a népszavazást után kialakuló bizonytalan helyzetben a Ryanair átmenetileg, úgy 6-12 hónapra jegyárai csökkentésére kényszerülhet. “A Ryanair rendszerint minden krízishelyzetben csökkenteni szokta jegyárait, csak hogy az emberek tovább repüljenek vele” – tette hozzá.

Hosszabb távon viszont a társaság visszafogná beruházásait Nagy-Britanniában, és a már meglévők egy részét is más európai országokba helyezné át, ami kedvezőtlenül hatna a brit turizmusra – emelte ki.

A vezérigazgató szerint a Brexit hatására növekedhetnének a brit repülőjegyek árai, mivel a kilépés az Európai Unióval kötött légi közlekedési megállapodások végét is jelentheti. Jelezte: a cég mintegy 25 ezer eurót költ reklámokra, hogy ügyfeleit meggyőzze az unióban maradásról.

A légitársaság legnagyobb központja a londoni Stansted repülőtéren van. A Ryanair évente több mint 100 millió utast szállít az Egyesült Királyságba, onnan pedig 40 milliót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik