Nagyvilág

Elképesztően sikeres a tűsarkú elleni aláírásgyűjtés Nagy-Britanniában

Várhatóan a parlament elé kerül az ügy. A kezdeményezők azt akarják elérni, hogy ne lehessen a nőket munkahelyükön tűsarkú cipő viselésére kötelezni.

Két nap alatt több mint százezren írták alá azt a petíciót, amellyel a tűsarkú cipő kötelező munkahelyi viselésének tilalmát szeretnék elérni Nagy-Britanniában. A rendelkezés valószínűleg a parlament elé kerül.

A kezdeményezőt, a 27 éves Nicola Thorpot a tűsarkú cipő viselésére a Portico nevű munkaközvetítő cég kötelezte, amely a PwC könyvvizsgáló számára közvetít recepciós munkatársakat. „Napi kilenc órát kellett dolgoznom, ügyfeleket kellett kísérgetnem. Közöltem, hogy képtelen vagyok erre tűsarkúban” – mondta Thorp, akit ezután hazaküldtek.

A Portico azóta visszavonta a rendelkezést, közölték: azonnali hatállyal minden női munkatársuk leveheti a magas sarkú cipőt. A PwC közölte: ezt az öltözködési szabályt nem ők fogalmazták meg.

Thorp szerint az aláírásgyűjtés sikere azt mutatja, hogy ez egy fontos kérdés. Párbeszéd kezdődött arról, hogy érzik magukat a nők a munkában, hogyan kell öltözködniük. Hozzátette: szexista mocskolódások is érték a közösségi médiában, de sikeresnek tartja a kezdeményezést. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik