Nagyvilág

Rákos kisfiú menekülő családjának életét dokumentálja egy újságíró

24.hu
24.hu

2016. 05. 11. 16:32

Korábban a témában:

Egy szíriai menekült család Európán át tartó utazását dokumentálta a The New York Times újságírója. Az egyik gyerek, a kilencéves Nabih leukémiás. A potenciális donorok közül a betegnek immunológiailag legjobban megfelelőtől veszik le a csontvelőt, de sajnos a család egyik tagja sem felel meg ennek a feltételnek teljesen.

Az orvosok most kiválasztották a “legközelebb állót” és egy olyan alternatív megoldást találtak, amiben a kisfiú nagynénjének csontvelőjét használják majd, az ugyanis, ha nem teljesen, de részben egyezést mutat Nabihéval. A nagynéni a fiú mellett ülve a kórházban azt mondta,

nagyon szeretjük egymást. Azt mondta nekem, én a te fiad vagyok.

A NYT újságírója Idomeni óta utazik a családdal, több ezer menekülttel együtt. A 14 tagú család most Svédországban van, de eddig csupán ketten kaptak letelepedési engedélyt, ha mindenki megkapná, szeretnének egy arab zöldségest nyitni. A csontvelő transzplantáció időközben sürgőssé vált, azt senki nem tudja, hogy a török biztosítás vajon fizeti-e a költségeket.

A részleges egyezés miatt a műtét kockázata nagyobb, a beavatkozást végző orvos azt mondta, sok szervátültetést csinált már, de ilyet még soha.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.