Nagyvilág

Óriási készültség volt a cseheknél: tucatnyi bomba robbantásával fenyegetőztek

A cseh rendőrség szóvivője szerint egy névtelen telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy több mint 10 különböző helyen bombát rejtett el.

Több mint tíz bombafenyegetést vizsgált a cseh rendőrség az ország különböző részein. A rendőrség szóvivője szerint egy névtelen telefonáló azt mondta, több mint 10 különböző helyen bombát rejtettek el, köztük a prágai fő vasútállomáson és egyéb városok vasútállomásain, illetve városházainál. A hívás kedd reggel érkezett, azt állították, a bombák 15 percenként fognak robbanni. Egy prágai iskolát kiürítettek, három fővárosi teret lezártak.

A pardubicei városháza szóvivője elmondta: reggel fél 9 körül kaptak névtelen telefonhívást arról, hogy bomba robban az épületben délben. Azonnal felvették a kapcsolatot a rendőrséggel. A hívó nem rejtette el a telefonszámát, azt a készülék kijelezte.

A rendőrök minden érintett helyszínt átkutattak, de bombát sehol nem találtak. Az országban egyébként az utóbbi időben nem ritka a hasonló vaklárma, de arra még nem volt példa, hogy egyszerre ennyi fenyegetést jelentsenek be. Ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak. (radio.cz, The Telegraph, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik