Nagyvilág

Bedőlt a tanár egy hétéves kislány trükkjének

Minden gyereknek eszébe jut időnként, hogy milyen jó lenne ellógni egy-egy unalmasabb iskolai óráról. Néhányan közülük lépéseket is tesznek az ügyben, de ritkán járnak sikerrel, csak kamaszkorára lesz az ember az iskolakerülés mestere.

Nem úgy a hétéves Rosabella Dahu. A hétéves houstoni kislány az első próbálkozásra sikeresen lépett le egy tanítás utáni foglalkozásról. A gyerek tépett egy cetlit a füzetéből, és ákombákom betűkkel, kisebb-nagyobb hibákkal üzenetet írt anyja nevében a tanárának, hogy az utolsó óra után engedje haza a 131-es busszal.

Bár a levélről ordított, hogy nem egy felnőtt írta, még a busz helyett is „duszt” sikerült írnia a kislánynak, a tanárnő engedelmesen felrakta a gyereket a buszra.

Amikor Rosabella hazaért, senki sem volt otthon, úgyhogy leült az ajtóba és várta a szüleit, Amikor mosdóba kellett mennie bekérezkedett a szomszédokhoz, akik rögtön tudták, hogy valami nem stimmel. Felhívták a kislány apját, aki halálra válltan azonnal hazarohant a munkahelyéről.

„Remegtem, meg voltam rémülve, de nagyon boldog voltam, amikor láttam, hogy semmi baja sem esett” – mesélte a felháborodott Charlie Dahu a UPI riporterének. Azt mondta, a lányát haladéktalanul átíratja egy másik iskolába.

„Felülvizsgáljuk a betanítási gyakorlatunkat, hogy biztosak lehessünk benne, az iskola utáni programokért felelő kollégáink pontosan tudják egy gyermek elengedésének szabályait. Jelenleg folyik az ügy vizsgálata, hogy a lehető legmegfelelőbben zárhassuk majd le. Számunkra a tanulóink biztonsága a legfontosabb” – közölte az iskola szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik