Nagyvilág

Sem az idősebb, sem az ifjabb Bush nem támogatja Donald Trump elnökjelöltségét

Az Egyesült Államok két korábbi republikánus elnöke egyáltalán nem kíván részt venni az elnökválasztási kampányban, írja az MTI.

Jim McGrath, a 91 esztendős George H. Bush szóvivője a Texas Tribune című lapnak nyilatkozva bejelentette, hogy a két volt elnök nem kíván részt venni a kampányban, sőt az idősebb Bush még kommentálni sem akarja a fejleményeket, mert ő teljesen visszavonult a politikától.

A szóvivő elmondta, az ifjabbik George Bush is tartózkodik attól, hogy részt vegyen a kampányban, és általánosságban attól is, hogy támogatásáról biztosítson vagy bíráljon elnökjelöltet. Így nem nyilatkozik Donald Trump New York-i ingatlanmágnás elnökjelöltségének támogatásáról sem. A Texas Tribune emlékeztet rá, hogy George W. Bush az elmúlt öt választási ciklusban aktívan részt vett és támogatott jelölteket. Öccse, Jeb Bush, miután februárban kiszállt az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből, Ted Cruz texasi szenátor mellé állt, s néhányszor kampányolt is mellette.

Közben Ben Sasse, nebraskai szenátor az egyik közösségi oldalon nyílt levelet tett közzé, amelyben arra buzdította az amerikai választópolgárokat, hogy egy harmadik jelölt mellé sorakozzanak fel, megakadályozandó mind Trump, mind Hillary Clinton elnökségét. A 44 éves politikus azonban nem említette egyetlen politikus nevét sem. Szerinte olyan emberre lenne szükség, aki az elkövetkező hat hónapban minden nap, éjjel-nappal képes lenne kampányolni. Ben Sasse már februárban is közzétett egy nyílt levelet, amelyben hangsúlyozta, ha Donald Trump lenne a Republikánus Párt elnökjelöltje, akkor a konzervatívoknak muszáj egy harmadik megoldást találniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik