Nagyvilág

Úgysem találja ki, miért igényelnek nagyobb autókat új-mexikói rendőrök

Az Új-Mexikóban fekvő Albuquerque rendőrei jelenleg Dodge Chargerekkel járnak. Meglehet nem sokáig, a kapitányuk, Gorden Eden arra kérte a fenntartó városi önkormányzatot, hogy biztosítsák a forrást az autók cseréjére. Sokkal nagyobb SUV típusokat, egészen pontosan Ford Explorereket (a fönti képen) szeretnének.

Hogy miért? Mert sok kolléga egyszerűen nem fér el rendesen a Chargerekben – áll a kapitány indoklásában. Igaz, a rendőrség korábban azért váltott Chargerre, mert erősebb motorja van, mint a hagyományos Ford Crown Victoriának.

Dodge Charger Albuquerque PD (fotó: Youtube)
Dodge Charger Albuquerque PD (fotó: Youtube)

Csakhogy időközben kiderült, hogy a teljesítménynek ára van. Túl hamar kopnak például a gumik, és a fékek, ami többletköltséget jelent. A legfontosabb azonban, hogy a váltás után sok rendőr panaszkodott szédülésre. Az izomautókat nem arra tervezték, hogy utasaik összekuporodva üldögéljenek bennük. Mivel a város egyébként is minden évben 90 rendőrautót cserél le, szinte biztos, hogy Albuquerqueben hamarosan tágas, és kényelmes Explorereken cirkálnak majd a rendőrök.

(NM Political Report)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik