Nagyvilág

Trump a Kennedy-gyilkossággal hozta kapcsolatba Ted Cruz apját

A vezető republikánus jelölt nem is annyira finom utalások tett arra, hogy a texasi szenátor apja segítette John F Kennedy gyilkosát.

Amikor már azt hinnénk, Donald Trump nem tud a korábbinál is bombasztikusabb kijelentéseket tenni, akkor betelefonál a Fox News egyik műsorába, ahol sikerült összekapcsolnia legfőbb riválisa, Ted Cruz apját a Kennedy-merénylettel. A hangzatos kijelentéseiről ismerté vált New York-i milliárdos az általában csak szennylapként emlegetett National Enquirer egyik cikkére hivatkozva utal arra, hogy Rafael Cruz segítséget nyújtott Lee Harvey Oswaldnak, a John F Kennedy elnök merénylőjének.

A lap egy hete tett közzé egy 1963-ban készült fényképet Oswaldról, amin az újság szerint a mellette álló, és egészen mostanáig azonosítatlan emberek egyike nem más, mint Rafael Cruz. A lap egy fotószakértő véleményére hivatkozva állította, hogy a felvételen Ted Cruz apja látható, és semmi más bizonyítéka nincsen annak alátámasztására, hogy – mint ahogy azt a címükben állítják – a kubai menekült kapcsolatba hozható a Kennedy-gyilkossággal”. A szakértő egyébként csak annyit jelentett ki, hogy a képen látható ember „hasonlít” Cruz apjára.

lho

Trump kedden a Fox News egyik műsorában kijelentette: „Az apja Lee Harvey Oswalddal volt mielőtt Oswaldot, tudjátok, lelőtték.” A vezető republikánus jelölt hozzátette: „Mégis mi ez, közvetlenül mielőtt lelőtték, és senki sem emlegeti fel. Még csak nem is beszélnek róla. Tudósítottak róla, és senki sem beszél erről.” Majd folytatta:

„Mégis, mit csinált; mit csinált Lee Harvey Oswalddal, nem sokkal a halál előtt? A lövöldözés előtt? Ez szörnyű”.

A vezető republikánus jelölt azután ment neki Cruz apján, hogy a lelkipásztorként dolgozó Rafael Cruz arra kérte a kedden Indiana államban szavazó istenfélő embereket, hogy ne Trumpra, hanem Ted Cruzra szavazzanak. Az apuka szavai szerint arra a jelöltre kell voksolniuk a keresztényeknek, aki isten igéjét követi, hozzátéve, hogy „az alternatíva egyet jelenthet Amerikai pusztulásával.” Trump a Fox Newsnak nyilatkozva „szégyenletesnek” nevezte, hogy Cruz apja ilyeneket mondhat.

Ted Cruz nem sokkal később válaszolt Trump kijelentéseire, közölve, hogy „ez tiszta őrület”. A texasi szenátor hozzátette:

„Gondolom, most be kéne ismernem, hogy igen, az apám ölte meg JFK-t, ő titokban Elvis, és Jimmy Hoffa a kertjében van eltemetve”.

Majd keményen kikelt riválisa ellen, közölve, hogy „most először elmondom, mint gondolok valójában Donald Trumpról”. Cruz „beteges hazudozónak”, valamint „önimádónak” nevezte az üzletembert, aki szerinte teljesen amorális, aki számára „az erkölcs nem létezik”. “Annyira nárcisztikus, hogy ilyet még nem látott az ország” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik