Nagyvilág

Szelfizés közben halt meg a 15 éves fiú

szelfibot (Array)
szelfibot (Array)
Az indiai Ramandeep Singh túlságosan elmélyült az exponálásban és pózolás közben véletlenül agyonlőtte magát apja házi fegyverével.

A szelfibalesetek egyre gyarapodó sorát az 15 éves indiai fiú folytatta, aki fényképezés közben kevésbé figyelt arra, hogy a fotójára szánt fegyver ki van-e biztosítva, sokkal inkább az exponáló gombra koncentrált. Ramandeep Singh gondatlanul rá is tenyerelt a ravaszra, és már nem tudták megmenteni – írja a CNN.

A szelfibalesetek mára kimeríthetetlen számú és szerű esetlenkedéssel és sérüléses történettel szórakoztatják a nagyközönséget világszerte. Kevésbé mókás viszont, hogy a kapcsolódó halálozások száma is megemelkedett. Valamiért az indiaiak vezetik a statisztikákat.

Évente közel 50  szelfibalesetből eredő halálesetet regisztrálnak globális szinten, és a statisztikákból India magasan az lista élén jár.

Nem tudni, miért ők a legfatalisztikusabb szelfizők, de az éves halálozások 40 százalékát az indiaiak adják. Mumbai városában még szelfimentes zónákat is kialakítottak, ahol rendőri jelenléttel és szükség esetén a hatóságok közbelépésével előzik meg az önfényképezést, és ezáltal a figyelmetlenségből adódó, potenciális szelfibaleseteket is.

Számos technológiai találmányt nevezhetnénk a 21. századi szociális lét rákfenéjének, a társadalmi kötelékeket sok esetben előnytelenül átalakító Facebooktól az érzelmi sekélyek Tinderéig, de a szelfibotokról minden bizonnyal állíthatjuk, hogy lassan a kor sorozatgyilkosaivá válnak. A kartoldó botok egyre több „áldozatot szednek” világszerte, tavaly megelőzték a cápatámadások halálozási arányát is – írja a Telegraph.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik