Külföld
Secretary-General of the United Nations Ban Ki-moon gives speech to the Austrian national assembly at parliament in Vienna on April 28, 2016.
UN chief Ban Ki-moon hit out at what he called "increasingly restrictive" refugee policies in Europe as the continent faces its worst migrant crisis in decades. / AFP PHOTO / APA / ROLAND SCHLAGER / Austria OUT

Ban Ki Mun a korlátozó menekültpolitika ellen szólalt fel

24.hu
24.hu

2016. 04. 28. 12:39

Szerinte arra van a legnagyobb szükség, hogy jól irányított legyen az emberek érkezése.

Óva intett az Európában megfigyelhető „egyre inkább korlátozó bevándorlási- és menekültpolitikától” Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár.

A Bécsben tartózkodó Ban Ki Mun az osztrák képviselőház ülésén szólalt fel, arra figyemeztetve, hogy az ilyen intézkedések „nagyon negatív üzenetet küldenek” arról, hogy mik az államok kötelezettségei a humanitárius nemzetközi jog és az európai jog szerint. Méltatta az osztrák lakosság és kormány által tett erőfeszítéseket, ugyanakkor aggodalmát fejezte ki a növekvő idegenellenesség miatt.

Üdvözölte, hogy nyílt vita zajlik az újonnan érkezők integrációjával kapcsolatban, mondván, ha az érkezésük jól irányított, mindenki számára nyereséget jelentenek.

A radikális Osztrák Szabadságpárt vezetője, Heinz-Christian Strache úgy reagált: Ausztria mindig segített terhelhetősége határáig, példaként említette a Magyarországnak 1956-ban, Csehországnak 1968-ban, a széthullott Jugoszlávia lakóinak az 1990-es években nyújtott segítséget. Strache azt mondta: Ausztria most is segíteni akar, de nem tud a világ minden konfliktusával megbirkózni, helyben kell megszüntetni a válságok okait és helyben kell segíteni is. A politikus ugyanakkor méltatta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkáját. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.