Nagyvilág

Hatalmas mentőakciót szerveztek a cirkuszi oroszlánoknak

Az állatokat borzalmas körülmények közt tartották Dél-Amerikában. Dél-Afrikába viszik őket, ahol nyugodtan élhetik le hátralévő életüket.

33 oroszlánt mentettek ki állatvédők perui és kolumbiai cirkuszokból, pénteken viszik őket vissza hazájukba, Dél-Afrikába, ahol egy magán-menedékhelyen tölthetik hátralévő életüket. Repülővel szállítják el az állatokat, ilyen méretű oroszlánmentésre még soha nem volt példa.

A Los Angeles-i székhelyű Animal Defenders International évekig dolgozott a két dél-amerikai ország törvényhozásával azon, hogy betiltsák a vadállatok szerepeltetését a cirkuszokban. A megmentett oroszlánokat borzalmas körülmények között tartották, többnek kitépték a karmait, van, amelyik elvesztette a szemét, és törött, illetve rothadó fogakkal is küszködnek.

Az állatvédők által bérelt repülőgép Bogotából indul fedélzetén kilenc oroszlánnal, majd leszáll Limában, hogy további 24 állatot vegyen fel, innen repülnek Johannesburgba. A dél-afrikai fővárosból az állatokat új otthonukba szállítják, ahol természetes körülmények között, nagy területen élhetik le hátralévő életüket. (AP; borítóképünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik