Külföld

Darabolós gyilkos is lehet belőled, ha füvezel

Orosz R. Zoltán
Orosz R. Zoltán

bringamániás. 2016. 04. 22. 17:33

Fura módját választotta egy amerikai bíró annak, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a marihuána veszélyeire. Egy férfit történetét idézte fel, aki agyonverte, feldarabolta, és megfőzte a feleségét a kettejük közös kis pizzázójában.

Azok a diákok, akik csütörtökön a michigani Parma bíróságára látogattak, elborzadva hallgatták, amint Joseph Filip, a körzeti bíró arról mesélt nekik, hogyan találták meg a nyomozók egy dobozban Patricia Artz fejét.

A téma úgy jött fel, hogy a 26 éves John Anderson, a majd 200 középiskolást kísérő tanárok egyike, rákérdezett: hogyan harcol az igazságszolgáltatás a megyében, az utóbbi időben vírusként terjedő metamfetamin ellen.

„Meg kell fejtenünk, hogy valaki miért szúr tűt a vénájába, és lő be heroint magának. Megfelelő gondolkodásmód és akaratgyengeség kell ahhoz, hogy valaki ilyesmit akarjon csinálni. És mi puhítja fel az elmét leginkább? A marihuána és az alkohol” – magyarázta a bíró.

Kép: Youtube

Filip, aki 1973-ban kezdte meg a jogi karrierjét, majd egészen 2004-es bíróvá választásáig a körzeti ügyészségen dolgozott, azt mondta, hogy ez mindig is így volt. Kevin Artz esetét hozta fel példaként.

Egy pszichiáter 2007-ben azt írta a jelentésében, hogy a férfi marihuána által kiváltott, hallucinációkat, és paranoiát okozó pszichózisban szenvedhetett, amikor megölte a feleségét 1999-ben. Maga Artz is ezt hozta fel, amikor megpróbált fellebbezni, miután elítélték gyilkosságért, de nem járt sikerrel.

„Kevin Artz azért főzte meg a feleségét, mert a marihuánától azt hallucinálta, hogy az asszony maga a nőstény ördög. Legalábbis ezt mondta mindenkinek” – folytatta a bíró, és azt is hozzátette, hogy a tanúk szerint a férfi úgy egy hónapig, minden nap rengeteg füvet szívott el, mielőtt végzett a feleségével.

Bár a bíró nem hallgatta el, hogy nem sokkal korábban, egy ökölnyi tumort távolítottak el Artz agyáról, mégis ragaszkodott ahhoz, hogy a szörnyű bűncselekmény a marihuána hibája. A véres gyilkosság részleteitől borzongó kamaszoknak többször elismételte, hogy az alkohol, és marihuána nagyon rossz, mert felpuhítja az elmét…

(Michigan Live)

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.