Nagyvilág

Mellvillantó szelfiért függesztették fel a bombázó rendőrnőt

Felfüggesztették a szolgálatból Nidia Garcia mexikói rendőrnőt, miután topless szelfit készített magáról a járőrkocsijában, ölében a fegyverével, majd a fotót megosztotta a Facebookon. Garcia ekkor szolgálatban volt, a bűnnel fertőzött Monterrey Escobedo nevű városrészében.

fotók: Facebook / Nidia Garcia
fotók: Facebook / Nidia Garcia

A kétgyermekes anya fotója pillanatok alatt bejárta a közösségi portálokat, majd a mexikói sajtót is. A rendőrnőt azonnali hatállyal felfüggesztették, és nyomozást indítottak az ügyében. Garcia törölte a fotót a profiljáról, és bocsánatot kért az Igazságügyi és Belbiztonsági Minisztériumtól, a felettesitől, a kollégáitól, és a körzetében élőktől is. Elismerte, hogy meggondolatlanságával hatalmas kárt okozott nem csak a testületnek, de a családjának is.

Nuevo Leon állam kormányzójának szóvivője azt közölte, hogy Garcia sorsa egyelőre nem dőlt el, arról majd a rendőrség belső ügyosztálya dönt majd.

Escobedo, a városrész, ahol Garcia dolgozott közel esik a texasi határhoz, a drogkartellek működési területének egyik gócpontja. Csak aznap, amikor a rendőrnőt felfüggesztették, három embert öltek meg az utcákon.

(Daily Mail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik