Nagyvilág

Bevándorló orvos intézetében gyógyul a migrációellenes Robert Fico

Úgy látszik, mégsem jelent minden muszlim automatikusan veszélyt, noha a szlovák kormányfő ilyen kijelentéseket is tett korábban.

Egy tunéziai orvos vezeti azt a szlovákiai kardiológiai intézetet, ahol az élesen bevándorlás-ellenes kijelentéseket tevő Robert Fico miniszterelnököt kezelik – írja a Novinky cseh híroldal. Mongi Msolly még 1985-ben érkezett az akkori Csehszlovákiába, Pozsonyban és Brnoban végezte tanulmányait, 2003 óta pedig a pozsonyi kardiovaszkuláris betegségekkel foglalkozó intézet igazgatója.

A szlovák sajtó nem mulasztotta el megjegyezni, hogy a koszorúér-elzáródással kezelt kormányfő az elmúlt hónapokban milyen migrációellenes kijelentésekkel kampányolt. „Minden muszlimot szemmel tartunk, aki Szlovákia területén tartózkodik. Nagy biztonsági kockázatnak vagyunk kitéve, meg kell előznünk, hogy muszlim közösség alakuljon ki Szlovákiában” – mondta.

Az islamonline.sk nevű szlovák portál megjegyezte: az, hogy Ficót muszlim orvos kezeli, mégiscsak azt jelenti, hogy nem jelent feltétlenül fenyegetést az, hogy valaki honnan származik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik