Nagyvilág

Tüntetést szerveznek Szögesdrót-Orbán ellen Németországban

Az Origo szúrta ki a Facebookon, hogy a radikális baloldali Antifa Rheinpfalz csoport tüntetést szervez Helmut Kohl volt német kancellár ludwigshafen-oggersheimi otthonához április 19-én. Orbán Viktor látogatása ellen tiltakoznak, meghívójukon a magyar miniszterelnököt Szögesdrót-Orbánként említik, a magyar kormányfő antidemokratikus intézkedései ellen demonstrálnak. A tüntetők reggel gyülekeznek a ludwigshafeni vasútállomáson, innen vonulnak Helmut Kohl házához.

Mint a közösségi oldalon írják, arról csak spekulációk vannak, miért hívhatta meg magához az egykori kancellár Orbánt, sejtésük szerint valamilyen Merkellel szembeni nyomásgyakorlás lehet a háttérben.

Vagy 86 évesen olyan szenilis, hogy nem ismeri fel, hogy jobboldali populistát hív az otthonába?

-áll a keményhanggú leírásban, amelyben arról is szót ejtenek, hogy Orbán szisztematikusan leépíti a szabadságjogokat és a sajtószabadságot.

Helmut Kohl otthonában fogadja a magyar miniszterelnököt, aki azonban egy nappal korábban érkezett Stuttgartba. Orbán Viktor a Dekra stuttgarti székházában tart előadást, az Origo ennek témájáról érdeklődött a gépjárműszakértő társaságnál, ám a sajtóosztály csak az időpontot erősítette meg. A portál értesülései szerint a kormányfő a háromnapos út során találkozik Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik