Nagyvilág

Menekültekkel akart beszélni, feltartóztatták a német újságírót a török határon

A Focus cikke szerint Jan Böhmermann német humorista sajtóbotránya után újabb nagy felhördülést keltő eset van a láthatáron. A német ARD-csatorna tudósítóját, Volker Schwencket feltartóztatták az isztambuli Atatürk reptéren, immáron hat órája ül egy elkülönítő teremben. Az esetről az újságíró a Twitteren számolt be:


Mint írja, a török hatóságok nem közölték, miért tagadták meg a belépést az országba. Az lehet a probléma, hogy Schweck újságíró, neve mellé megjegyzést is fűztek állítása szerint.

A Südwestrundfunk (SWR) cikke szerint az újságíró a török-szír határra tartott, hogy menekültekkel beszéljen. mellékhelyiséget és telefonálhat is. A Fucusnak az ARD szóvivője tagadta, hogy az újságírót őrizetbe vették volna, állítása szerint Schwenck a körülményekhez képest jól van, használhatja a mellékhelyiséget és a telefonban is. Az eljárást nem értik, mivel munkatársuk mindig kiegyensúlyozottan tájékoztatott a térség eseményeiről. A német külügyminisztériumot és az ország törökországi nagykövetségét is értesítették, egyelőre várnak.

Schweck évek óta atz ARD kairói irodájában dolgozik, a Közel-Kelet eseményeiről, így Szíriáról is tudósít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik