Nagyvilág

Buldózerekkel harcoltak az utcán bepöccent építőmunkások

Két rivális építővállalkozás embereinek vitája fajult őrült, buldózerekkel vívott utcai harcig szombaton Kína északi részén – tájékoztatott a helyi rendőrség.

A nehéz gépekkel vívott lovagi tornáról járókelők készítettek videót, amin jól látszik, hogy a véletlenül arra járó autósok fejvesztve menekülnek a helyszínről. A felvételen látszik, ahogy egyik markoló felborítja a másikat, rögtön több másik géppel is rátámadnak. Az egyik újonnan érkező markoló megpróbálja a kerekeire billenteni a kiütött gépet, aminek sofőrje látszólag sértetlenül mászik ki az első szélvédőnél.

Xu Feng, a Hebei tartományban fekvő Xingtang megye vezetésének szóvivője azt mondta, hogy mindkét cég ugyanazt a megbízást akarta megszerezni, ez vezetett a munkások konfliktusához. Feng a nyomozás lezárulásáig semmilyen részletet sem árult el, így egyelőre nem tudni, hogy hány embert tartóztattak le, és hányan sérültek meg az összecsapásban.

Hosszú évek szárnyalása után a kínai építőipar jelenleg zuhanásban van, az egy évtizeddel ezelőtti csúcshoz képest, mára kétharmadával esett vissza. Az ingatlanépítések az ország gazdaságának egynegyedét teszik ki, ami sokkal nagyobb hányad, mint a többi, hasonló méretű államban. A zuhanás pedig elbocsátások hatalmas hullámait gerjeszti.

(Guardian)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik