Nagyvilág

Arcfelismerő rendszer jön a a moszkvai metróban

Okoskamerák százai fogják megfigyelni a moszkvai metró utasait, amelyek képesek lesznek kiszűrni a gyanúsan viselkedő embereket és a gyanús csomagokat is.

2016 közepétől új kamerarendszer kezdi figyelni a metróhálózat területére belépő utasokat – jelentette be Dmitrij Pegov metróigazgató. Tájékoztatása szerint a hálózat minden ember mozgását képes lesz követni a 333,4 kilométer hosszúságú hálózat összes vonalán.

Arcszkennerek rögzítik majd az egyes utas ábrázatát, mely adatállomány rendelkezésére áll majd az illetékes rendvédelmi és biztonsági szerveknek. Az ellenőrző rendszer képes lesz kiszűrni a gazdátlan táskákat, csomagokat.

Egy viselkedéselemző szoftver révén a hálózat észleli mindazokat, akik indokolatlanul huzamosabb időt töltenek a peronon, a ruházatuk rendellenességei alapján fegyvert rejtegethetnek, vagy gesztusaikból ítélve agresszívan viselkednek. Ilyen esetekben azonnal riasztja a biztonsági szolgálatot.

A moszkvai metró megfigyelőrendszere az utasok közbiztonságának fejlesztését előirányzó szövetségi program keretében kerül kiépítésre. A költségeket az orosz állam fedezi.

(kasparov.ru)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik