Nagyvilág

Vallomást tett a férfi, aki egy kutya megerőszakolásával és megölésével vádolnak

Bevallotta a hároméves, Diamond nevű kutya megölését a 33 éves James Leroy Evans, akit szombaton vettek őrizetbe a brutális állatkínzás gyanújával.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy biciklis túrázó talált rá a kutya felakasztott holttestére egy erdőben, március 21-én, a Summit-tó mellett, a Washington államban fekvő Olympiától nyugatra. A vizsgálat során kiderült, hogy az állat halálát fulladás okozta, de a boncolás során azt is megállapították, hogy az állatot megerőszakolhatták mielőtt elpusztult.

James Leroy Evans (kép: Thurston County Superior Court)
James Leroy Evans (kép: Thurston County Superior Court)

A gyanúsított az után került rendőrkézre, hogy 25 ezer dolláros (közel hétmillió forint) jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Az első bírósági tárgyalásán Evans beismerte, hogy ő ölte meg a kutyát, azt mondta, tejesen elborult az agya miután az állat megölte az iguánáját. A férfit állatkínzással vádolják, a bírósági dokumentumokban a szexuális erőszak, egyelőre sehol sem nem szerepel.

Erika Johnson, a Thurston megyei állatvédelmi hatóság tisztje azt mondta, hogy a Diamond tetemén talált sérülések egyértelműen szexuális bántalmazásra utalnak, de az egyelőre nem világos, hogy Evans megerőszakolta-e a kutyát, vagy egy tárgyat használt a kínzására. A nyomozók a DNS-teszt eredményére várnak, ami majd eldönti, hogy bestialitással is megvádolják-e Evanst.

A bíróság a férfi óvadékát 50 ezer dollárban (közel 14 millió forint) állapította meg, a tárgyalását pedig április 26.-ra tűzték ki.

Ahogy azt korábbi cikkünkben említettük, Diamond, a hároméves, nőstény pitbull-keverék egy nyolcéves fiú terápiás kutyája volt. Evans egyik rokonának a fiáé. Ott azonban, ahol fiú családja lakott, tilos volt az állattartás, még akkor is, ha segítő kutyáról van szó. A rokon ezért kérte meg Evanst, hogy viselje gondját Diamondnak, amíg egy kutyabarát lakásba tudnak költözni. Diamond mindössze négy napig élt a gyanúsítottal a halála előtt.

(Fox, The Olymipan)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik