Nagyvilág

Videón, ahogy összeomlik egy kétemeletes lakóház

A felújítás alatt álló kétemeletes épület a szakképzetlen építőmunkások hibája miatt omlott össze, maga alá temetve egy kétéves gyereket, valamint anyját, akiket szerencsére alig tíz percen belül ki tudtak menteni a romok alól. A kínai sajtóban megjelent hírek szerint a ház azért dőlt össze, mert a földszinten dolgozó munkások kiütötték az egyik teherhordó falat.

A házomlásnak sokkal több áldozata lett volna, ha az egyik munkás nem veszi észre az oszlopokon megjelent repedéseket. A munkása egy helyi televíziónak elmondta: a repedéseket látva azonnal szólt a többi munkásnak, hogy riasszák a második emeleten lakó családokat, hogy gyorsan hagyják el az épületet. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint az épületben hat család élt. Az alsó szinteket pedig üzletek foglalták el.

A televíziónak nyilatkozó munkás elmondása szerint április másodikán kezdtek el dolgozni az alsó szintek átalakításán, és hétfő reggel pedig arra utasították őket, hogy az épület elülső falait üssék. Elmondása szerint egyikük sem tudta, hogy melyek a teherhordó falak. Nekik csak annyit mondtak, le kell bontaniuk azokat. „A tervezőnek kellene tudnia, hol lehet falat bontani, és hol nem. Mi csak a bontás végezzük” – tette hozzá.

A kínai hatóságok az eset után őrizetbe vették a munkásokat, az épület tulajdonosát, és a bérlőt, aki a felújításhoz felbérelte a munkásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik