Külföld

Szülővárosában gyilkolták meg a legfiatalabb háborús veteránt

24.hu
24.hu

2016. 04. 14. 12:29

Három nappal a tizennyolcadik születésnapja után, 2013 márciusában vezényelték Afganisztán Helmand tartományába Dave Curnowt, a brit Negyedik Zászlóalj közlegényét. A fiatal katona több tűzharcban is részt vett hat hónapos szolgálata alatt, mégsem a harcokban, hanem egy bulizós éjszakán halt meg szülővárosában, a cornwalli Redruthban.

Két évvel kiküldetése után, az akkor 20 éves Dave Curnow eltávozást kapott, és hazalátogatott szeretteihez. Tavaly, szeptember 19-én, szombaton este bulizni indult a barátaival, és a barátnőjével. Az este végén egy éjszakai klubban kötöttek ki, ittak és táncoltak, jól érezték magukat.

Dave Curnow (fotó: magánarchívum)

A klubban ott volt két helyi srác, Liam Laing, és Connor Hammond (mindketten 21 évesek), akik egész éjjel botrányosan viselkedtek. Bárkibe belekötöttek, a biztonsági kamerák felvételei alapján már odabent verekedést próbáltak provokálni, egy embert meg is ütöttek. Amikor az egyikük levette a pólóját, hogy félmeztelenül parádézzon, Dave vágott rá egy grimaszt. Szóváltásba keveredtek, de ekkor még úgy tűnt, hogy sikerül komolyabb incidens nélkül rendezni a helyzetet.

Nem sokkal később Dave és az egyik barátja egy közeli büfébe mentek, hogy egyenek valamit. Szintén biztonsági felvételek bizonyítják, hogy Laing és Hammond ekkor közel hajoltak egymáshoz, valamit megbeszéltek, és utánuk eredtek. Egy darabig csak követték őket, majd amikor elérkezettnek látták a pillanatot, támadásba lendültek.

Liam Laing és Connor Hammond (fotók: Facebook)

Laing megütötte, Hammond pedig hirtelen hátulról szorítófogásba vette a katonát. Laing tovább ütött. Dave barátja megpróbált közbeavatkozni, de hamar leütötték. Cunrow is a földre került, a két támadó ekkor még megrugdosta a hátán fekvő fiút. Hammond és Laing leléptek, de nem sokkal később visszatértek és kezet fogtak a még mindig a járdán fekvő Cunrow felett.

Az összevert sráchoz hajnali 2.45-kor hívtak mentőt. Ellátták és kórházba szállították, de másnap belehalt a sérüléseibe. Az állkapcsa kettétört, és súlyosan megsérült az egyik artériája, ami az agyába szállított vért. Az igazságügyi szakértő szerint egy fejre mért rúgás okozta Cunrow halálát.

Laing és Hammond tárgyalása jelenleg folyik. Előbbi elismerte a bűnösségét, de utóbbi tagadta az emberölés vádját. A per várhatóan következő két hétben zárul majd le.

(Metro)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.