Nagyvilág

Putyin: ha valaki eldöntötte, hogy megfullad, már lehetetlen megmenteni

Putyin csütörtökön biztosította az oroszokat arról, hogy próbálja enyhíteni az őket érő nehézségeket. Az orosz elnök az éves betelefonálós műsorában egyszerű emberek kérdéseire válaszolt, és azt mondta, Oroszország baráti viszonyt szeretne a világ többi részével.

A kérdések közül sok a gazdasági helyzetre vonatkozott, hiszen az elmúlt évben 3,7 százalékos visszaesést tapasztaltak. Ezt egyrészt az olajár zuhanása, másrészt az ukrajnai konfliktus miatt Oroszországot sújtó szankciók okozták.

Az élelmiszerárak emelkedése átmeneti jelenség, az árak stabilizálódni fognak

– mondta Putyin.

Az elnök sok mindent ígért, többek között pénz elkülönítését az utakon található kátyúk javítására és a gyógyszerárak csökkentését is.

A külpolitikát illetően Putyin tagadta, hogy ellenfelekkel lennének körülvéve, azt mondta, ő

békés tárgyalásokat szeretne Szíriában.

Hozzátette, hogy Oroszország Törökország barátjának tartja magát, még akkor is, ha vannak ellentéteik a török vezetőkkel.

A kérdezők néhol egészen extrém dolgokat szerettek volna megtudni, egyikük arra kereste a választ, hogy ha Erdogan és Poroshenko fuldokolna Putyin előtt, és csak az egyiküket menthetné meg, kit választana. Putyin persze erre diplomatikus választ adott.

Ha valaki eldöntötte, hogy megfullad, már lehetetlen megmenteni. De persze mi készek vagyunk segítő kezet nyújtani bármelyik partnerünknek, ha segítségre van szüksége.

Magánélete sem maradt ki, megkérdezték ugyanis, szeretne-e újranősülni válása után. Erre csak annyit mondott, azt hitte, az embereket jobban érdekli szakmai teljesítménye, mint a magánélete. Azért annyit hozzátett:

remélem, egy nap majd képes leszek kielégíteni a kíváncsiságát.

(Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik