Nagyvilág

Merkelék a menekültek integrációját szolgáló csomagról állapodtak meg

merkel(1)(430x286).jpg (Array)
merkel(1)(430x286).jpg (Array)

Németországban a koalíciós pártok megállapodtak arról, hogy törvényt dolgoznak ki a menekültek integrációja érdekében, és újabb intézkedéseket tesznek a terrorizmus elleni küzdelemben – jelentették be a pártok vezetői csütörtökön Berlinben.

Angela Merkel kancellár, a jobbközép CDU elnöke kiemelte, hogy Németországban most először alkotnak törvényt a menedékkérők és menekültek beilleszkedéséről.

A jogszabály a “támogat és követel” elvén alapul, a jogok mellett a kötelességeket is rögzíti, legfőbb célja a munkaerőpiaci integráció előmozdítása.

Sigmar Gabriel alkancellár, a szociáldemokrata párt (SPD) elnöke történelmi jelentőségűnek nevezte az integrációs törvény kidolgozását. Mint mondta “sokat elértünk a migránsoknak”, és ez “nagy nyereség társadalmunknak”.

Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a CDU bajor testvérpártja, a CSU elnöke kiemelte, hogy kötelezővé teszik az állam integrációs “ajánlatainak” elfogadását, és a szociális juttatások csökkentésével büntetik az elzárkózást ezektől az ajánlatoktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik