Nagyvilág

Sok járatot töröltek a brüsszeli reptéren

A belgiumi Charleroi repülőterén helyreállt a légiközlekedés, a létesítmény zavartalanul üzemel, de Brüsszel nemzetközi repülőterén folytatódik a munkabeszüntetés – tájékoztatott a Belgocontrol légi irányító vállalt szóvivője szerdán.

Dominique Dehaene elmondta, hogy reggelre helyreállt a legtöbb fapados légitársaság által használt, vallóniai Charleroi repülőterének légiközlekedése, valamint a Liége-i repülőtér forgalma is zavartalan. A légikikötők valamennyi menetrend szerinti járatot indítani és fogadni tudják.

A szóvivő arról tájékoztatott, hogy a kedd délután kezdődött munkabeszüntetés ugyanakkor folytatódik Brüsszel nemzetközi repülőterén, ahol a légirányítók közül a legtöbben ma reggel sem vették fel a munkát.

A délelőtti órákban 15 repülőgép indulhat a szokásos 76 helyett, valamint eddig 50 járatot törölni kellett, amelyek között van Magyarországra induló is. A szerdán törölt járatokra szóló jegyek július 13-ig beválhatók – tette hozzá.

Dominique Dehaene elmondta, hogy kedd reggel a vállalat vezetése és a szakszervezet között megegyezés született a légi irányítók korkedvezményes nyugdíjba vonulásáról. A megegyezés azonban nem volt elfogadható a dolgozóknak, akik beteget jelentve munkabeszüntető akcióba kezdtek, ami miatt a dolgozók kétharmada nem vett részt légi irányításban, ellehetetlenítve ezzel a működést.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a szerdai, Brüsszelbe induló vagy onnan érkező járatok közlekedésében a nap folyamán nem várható fennakadás, csak a kora reggeli, Budapestről induló Brussels Airlines járatot törölték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik