Nagyvilág

Rendőrkutya temetése miatt háborognak a svédek

Sokan megértik, sokan hülyeségnek tartják, hogy rendőrkonvojjal búcsúztatták az állatot.

Felháborodott a svédek egy része azon, hogy rendőrkonvojjal búcsúztatták az ország egyik legjobb rendőrkutyáját, Aldót, aki közel hatvan letartóztatáshoz szagolta ki a bizonyítékot. Az állattól hétfőn vettek örök búcsút, miután súlyos hátfájdalmai miatt el kellett altatni. Rendőrautók és –motorok oszlopa kísérte végső nyughelyére.

Az erről készült fotók bejárták a közösségi portálokat, de akadtak, akik úgy vélték: közpénzpazarlás folyik, és a rendőröknek inkább a bűnüldözésre kellene ekkora erőt fordítani. Egy Twitter-felhasználó megjegyezte: „a rendőrök ma 250 millió koronát kaptak a határőrizet megerősítésére, eközben ez történik”.

Más viszont úgy vélte, „ez a legkevesebb, amit megtehetünk egy munkatársunkért, aki feláldozná értünk az életét”. Egy állatbarát szerint „azok, akik gyalázkodó kommenteket írnak, soha nem tapasztalták még, milyen együtt dolgozni egy kutyával”.

A felvetésekre a malmői rendőrfőnök is reagált: azt írta, a menet rövid ideig tartott, és azon a rendőrök szabadidejük terhére vettek részt. Hozzátette, az adófizetőknek ez a gesztus nem került pénzébe, és méltányolhatónak tartja a szertartást. (The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik