Nagyvilág

Terrortámadások áldozataira emlékezett Vilmos herceg és Katalin hercegnő

A 166 halálos áldozatot követelő 2008-as mumbai terrortámadások áldozatai előtt rótták le kegyeletüket vasárnap, egyhetes indiai látogatásuk első napján.

A brit trón második számú várományosa és felesége koszorút helyezett el a mumbai Tádzs Mahal Palace luxusszállodánál, ahol 31 ember öltek meg egy szélsőséges iszlamista csoport fegyveresei. A 2008. november 26-án kezdődött háromnapos támadássorozatban tíz felfegyverzett férfi két mumbai luxushotelt, egy vasútállomást, egy zsidó kulturális központot és más célpontokat támadott meg.

A hercegi pár, amely gyermekei nélkül tesz látogatás Indiában, majd Bhutánban, délután Mumbai nyomornegyedeiben élő gyermekekkel találkozott, majd egy helyi krikett-akadémiára látogatott. Este jótékonysági bálon vesznek részt, amelyre az indiai filmipar, Bollywood hírességei és neves üzletemberek hivatalosak.

Új-Delhiben Narendra Modi indiai kormányfő ebéden fogja vendégül látni a brit vendégeket, akik ellátogatnak majd az Asszám államban lévő Kazaringa Nemzeti Parkba is, amely a világon élő indiai orrszarvúk kétharmadának ad otthont. Vilmos herceg közismert környezet-és állatvédő szerepéről, apjával, Károly herceggel célul tűzték ki az elefántok, rinocéroszok és más veszélyeztetett fajok megmentését a kihalástól.

A hercegi pár látogatást tesz az agrai Tádzs Mahal Mauzóleumnál, felidézve a herceg édesanyjának, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő 24 évvel ezelőtti látogatását.

(MTI)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik