Nagyvilág

Sanders újabb csapást mért Clintonra

Wyoming megnyerésével nem tett le túl sokat az asztalra, de azért emelte a tétet. Clintonnak nagyon fog kelleni New York.

Újabb győzelmet húzott be a demokrata előválasztásokon Bernie Sanders: ezúttal a ritkán lakott Wyomingban nyert. Az állam 14 delegáltját arányosan osztják el. Sanders a BBC szerint is jól hasít, a legutóbbi nyolc előválasztásból hetet megnyert. Ezzel viszont még nem csökkentette eléggé riválisa, Hillary Clinton előnyét. Most mindketten a fontos New York-i előválasztásra készülnek.

Eközben a republikánusoknál Ted Cruz abban reménykedik, hogy Coloradóban tud felmutatni valamit. Itt 13 delegált sorsa dől el. Donald Trump előnye még így is kényelmes: 743:520 arányban vezet Cruz előtt (John Kasichnek van még 143 delegáltja). Cruz reménye abban áll, hogy ha nem is előzi meg Trumpot, annyi delegáltat szerezzen, hogy a júliusi jelöltállító konvención valahogy kigolyózza ellenfelét.

A New York-i előválasztás mindkét pártnak fontos lesz: a demokratáknál 291, a republikánusoknál 95 delegált sorsa dőlhet el. A demokraták versenyében amúgy Clinton 1749:1061-re vezet Sanders előtt, ha beleszámítjuk az előválasztástól független szuperdelegáltakat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik