Nagyvilág

Ismét le akartak csapni a brüsszeli terroristák

Mohamed Abrini köpött a hatóságoknak: Franciaország volt a célpontjuk, de Abdeslam elfogása mindent keresztülhúzott.

Felkavarta a nyugat-európai merényletek körüli állóvizet pénteken, hogy a belga hatóságok elfogták az utolsó körözött gyanúsítottakat is, köztük Mohamed Abrinivel, akinek a párizsi és a brüsszeli merényletekben is szerepe volt. Most a friss hírek alapján úgy tűnik, a csoport megmaradt tagjai ismét le akartak csapni Franciaországra, legalábbis ezt írja a BBC.

Maga Abrini vallott a belga főügyészség szerint arról, hogy a franciák ellen mentek volna, de Salah Abdeslam őrizetbe vétele miatt módosult a célpont: Brüsszel lett az. Abrini azt is beismerte, hogy a brüsszel repülőtéren ő volt a harmadik támadó, aki végül nem robbantotta fel a bombáját.

A mostani információban amúgy az az érdekes, hogy az összes szakértő azt mondogatta, hogy az Iszlám Állam nem véletlen robbantott Brüsszelben, ennek szimbolikus értéke van (EU- és NATO-központ). Na, most kiderült, hogy egy deka szimbolika nem volt benne, csak puszta előremenekülés.

A párizsi támadássorozatban tavaly november 13-án 130 ember halt meg, a brüsszeli bombarobbantásokban pedig 32-en vesztették életüket március 22-én. Mindkettőt az Iszlám Állam nevű halálszekta vállalta magára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik