Nagyvilág

New York 9/11-es polgármestere is Trump mellé állt

Rudy Giuliani tudja, hova kell beállni, ha a New York-i értékek forognak kockán.

Donald Trump lejtmenetétől hangos az amerikai meg a világsajtó is, mégis képes ebben a helyzetben is új támogatókat szerezni. Most épp az a Rudy Giuliani állt be mögé, aki a 2001. szeptember 11-i terrortámadások idején New York polgármestere volt – írja a New York Post.

Giuliani elmondta a lapnak, hogy az április 19-i republikánus előválasztáson is Trumpra fog voksolni, és reméli, hogy a szükséges 50 százaléknál nagyobb arányban nyer mindenki Donaldja az államban. Számításai szerint ha Trump 70-80 delegáltat szerez legalább, akkor jó esélye van az elnökjelöltséghez szükséges 1237 delegált megnyerésében.

Ted Cruzban, aki megveti szerinte a New York-i értékeket, csalódott Giuliani. Cruz ugyanis a liberális vonalat támadja erősen, márpedig ebben az államban ez nem feltétlen jön be, még a republikánus szavazóknak se. Egyaránt megkérte mindkét felet, hogy a kampányban ne támadják egymás feleségét.

Hozzátette, Trumppal sem ért egyet mindenben, de a gazdasági, bevándorlási és biztonsági szemlélete bejött neki. Szerinte Trump nagy tárgyaló, aki azért fenyeget a NATO-ból való kilépéssel, hogy jobb megállapodást kössön a szervezettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik