Nagyvilág

Nagyon igazságtalan a világ a férfival, aki Adolf Hitlernek nevezte el a gyermekét

Isidore Heath Campbell a világ egyik legnagyobb nácirajongója. Hitler-bajuszt, meg számtalan horogkeresztet, a harmadik birodalom jelképeit, illetve a fehér felsőbbrendűséget szimbolizáló tetoválást visel. Ezek mellett a 42 éves, New Jersey-i férfi imád második világháborús, német egyenruhákban pózolni, de úgy érezte, hogy náciságának kinyilvánításában nem állhat meg a külsejénél. Elsőszülött fiát Adolf Hitler Campbell névre keresztelte. Aztán a többi gyermeke is hasonló neveket kapott: Eva Braun Campbell és JoyceLynn Aryan Nation (Árja Nép) Campbell.

Campbell és első felesége gyermekeik fotójával (kép: Youtube)
Campbell és első felesége gyermekeik fotójával (kép: Youtube)

A férfi és első felesége, a szintén elvakultan szélsőjobboldali Deborah, 2008-ban bukkantak fel először az amerikai sajtóban, miután egy pékség elutasította, hogy „Boldog születésnapot Adolf Hitler” feliratú tortát készítsen a fiuknak. A médiavisszhang hatására, a család telefonhívást kapott a gyámhivataltól, a gyerekeket nem sokkal később állami gondozásba vették.

Campbellék aztán nyolc évre teljesen eltűntek a nyilvánosság elől, míg az elmúlt hetekben azonban két különböző hír is megjelent velük kapcsolatban. Egyrészt, megjelent az amerikai iTunes-on egy 2014-ben készült, „Meet the Hitlers (Ismerje meg Hitleréket)” című dokumentumfilm, amiben a Hitler vezetéknevet öröklő amerikaiak mellett, ők is szerepet kaptak. Másrészt Isidore Heath Campbellt márciusban letartóztatták a menyasszonya ellen elkövetett, párkapcsolaton belüli erőszak vádjával. (A férfi idő közben élvállt első feleségétől.)

A dokumentumfilmben Campbell sokat panaszkodik szerencsétlen sorsáról, nem érti, hogy miért hurcolják meg pusztán azért, mert Adolf Hitlernek nevezte el a fiát. „Az embert a személyisége határozza meg, nem a neve” – mondja, majd elmeséli, hogy mióta a sztorijuk napvilágot látott, úgy bánnak velük, mint valami hulladékkal.

Ehhez jött háttérként a márciusi letartóztatás. Campbellt a menyasszonya, az ugyancsak neonáci Bethanie Zito jelentette fel párkapcsolaton belüli erőszakért, még 2015 novemberében. Az ügy néhány héttel később járta be az amerikai sajtót, amikor a nő interjút adott egy New Jersey-i hírportálnak. Azt nyilatkozta, hogy valóban veszekedtek Campbellel, de azt, hogy a férfi bántotta, csak mérgében találta ki.

Elmondta, hogy a veszekedés után ő kirohant a fészerbe, ahol dühében törni-zúzni kezdett, ekkor ráborul egy polc és megvágta az arcát. Aztán elpanaszolta, hogy hiába akarta visszavonni a vallomását, hiába mondta a rendőröknek, hogy a vőlegénye valójában ártatlan, nem voltak hajlandók ejteni az ellene felhozott vádat.

Campbell ez után még hónapokig bujkált, míg valaki egy benzinkútnál felismerte, és értesítette a rendőröket. A férfi jelenleg egy pennsylvaniai börtönben várja a bírósági tárgyalását.

(News.com.au, NY Daily News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik