Nagyvilág

Szijjártó: Magyarország megvédi Szerbiát az EU-tól

Magyarország nem hagyja, hogy bármelyik brüsszeli intézmény vagy uniós tagország blokkolja Szerbia európai integrációját, Belgrád megérdemli az uniós tagságot, és ebben nagy szerepe van a szerb kormánykoalíció részét képező Vajdasági Magyar Szövetségnek (VMSZ) is – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Szabadkán, miután megbeszélést folytatott Pásztor István VMSZ-elnökkel.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország és Szerbia kapcsolatai történelmi csúcsponton vannak. Mint fogalmazott: ezt könnyű kimondani, “de ide eljutni rendkívül nehéz volt, egészen biztosan nem mondhatnánk ezt ki a szerb kormány, a magyar kormány és a VMSZ eddigi teljesítménye nélkül”. “Nagyra becsüljük a szerb kormány erőfeszítéseit, de főleg nagyra becsüljük a VMSZ szerepét a kormánykoalícióban” – tette hozzá.

Pásztor István köszönetet mondott a magyar kormánynak a vajdasági gazdaság- és területfejlesztési program támogatásáért. Mint mondta: ez elsősorban a vajdasági magyar közösség tagjainak érdekeit képviseli, de azon túlmenően az egész ország gazdasági fellendüléséhez és teljesítményéhez is hozzájárulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik