Nagyvilág

Azerbajdzsán tűzszünetet jelentett be, de folytatja a harcot

Az azeri államfő nagy katonai diadalról és több mint száz megölt örmény katonáról beszélt az állami tévében, de ez nem feltétlenül igaz.

Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium vasárnap bejelentette, hogy egyoldalúan leállítja a katonai hadműveleteket Hegyi-Karabahban, Örményország azonban ezt átverésnek tartja, közben pedig folytatódó harcokról érkeztek hírek.

Az azeri tárca azt közölte, hogy „az örmény oldal provokációi, a lakott területek és a hadsereg állásainak lövetése esetén az azeri hadsereg folytatni fogja hadműveleteit a megszállt területek felszabadítására”.

A szakadár Hegyi-karabahi Köztársaság védelmi minisztériumának szóvivője azt mondta: Azerbajdzsán becsapja a nemzetközi közösséget, az ország az általa bejelentett tűzszünet ellenére nem tett semmilyen gyakorlati lépést a fegyverszünet érvényesítésére.

A péntek éjjel kirobbant és azóta folytatódó harcokban legalább 18 örmény és 12 azeri katona halt meg. Ilham Aliyev azeri államfő viszont azt állította az állami tévében, hogy országa „nagy katonai diadalt aratott”, és az összecsapásokban száznál több örmény katona halt meg. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik