Nagyvilág

Agyafúrt módszerrel segített egy csapat gyerek a helikopteres rendőröknek

Ha azt hiszi, hogy a rendőröket kisegítő, bűnözők orra alá folyton borsot törő, agyafúrt, és talpraesett gyerekek csak a mesékben léteznek, nagyon téved, és ezt ön is be fogja látni, ha megnézi az angol légi rendőrség videóját.

Children pointing to suspectKids help us track down suspect…We were called to Capel near Guildford on Good Friday to locate suspects fleeing on foot, on arrival children directed us to one of the suspects by creating an arrow lying down on the ground!Great work kids :-)

Posted by NPAS Redhill on Friday, 1 April 2016

A felvétel húsvétkor készült az angliai Surreyben fekvő kis falu, Capel közelében. Egy nagy csapat gyerek az angolszász hagyományoknak megfelelően tojásvadászatot játszott, vagyis a természetben elrejtett édességek, és apró ajándékok után kutattak. Ekkor tűnt fel az égen, majd kezdett el körözni a terület fölött a rendőrségi helikopter.

A helyi rendőrök azért kértek légi támogatást, mert nem tudtak két gyanús alak, feltehetően bűnözők nyomára bukkanni, akiket korábban egy elhagyatott épület közelében láttak. A gyerekek, és velük együtt játszó felnőttek hamar rájöttek, hogy mi történik körülöttük. Akkor eszükbe jutott, hogy nem sokkal korábban láttak két idegent a környéken. Nem sokat töprengtek: a földre feküdtek, és nyíl alakot formálva mutatták a helikopternek, hogy merre keressen.

Nem sokkal később a két gyanúsítottat, egy 27 és 28 éves férfit betörés vádjával letartóztatták. A rendőrség nagyon hálás volt a segítségért, a szóvivő is úgy nyilatkozott, hogy olyasmire, ami történt, csak valamilyen kalandfilmben számítana.

(The Gurdian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik