Nagyvilág

Obama mosolyt csalt arcára és pacsizott Orbánnal

Egy protokollfotó és más semmi: ezt kapta a magyar kormányfő az amerikai elnöktől. Cserébe beszélt a grúz és svájci elnökkel, na meg a Kiss szövegírójával.

Csodálatos fénykép került fel Magyarország kormányfőjének, Orbán Viktornak a Facebook-oldalára pénteken: Orbán Barack Obama amerikai elnökkel parolázik ezen. A magyar miniszterelnök a washingtoni atomcsúcs miatt tartózkodik az Egyesült Államokban, ennek keretében futhatott össze Obamával, akinek kormánya nem túlzottan szimpatizál a jelenlegi magyar vezetéssel – részben annak oroszbarátsága miatt.

Forrás: Facebook/ Orbán Viktor
Forrás: Facebook/ Orbán Viktor

A Vs.hu azt írja, Orbán és Obama nem beszéltek szinte semmit, a kép csak egy rapid protokollfotó volt. Orbán amúgy már hétfőn az USA-ba utazott feleségével és három lányával, magánjellegű programot bonyolítottak le. A magyar delegáció tagja volt még Szijjártó Péter külügy- és Seszták Miklós fejlesztési miniszter is.

Orbán azért találkozott állami vezetőkkel: Giorgi Margvelashvili grúz elnökkel, aki országa NATO-tagságáért lobbizott, illetve Johann N. Schneider-Ammann svájci államfővel is, aki kompromisszumos megoldást akar az EU-val elérni azok után, hogy országában népszavazással döntöttek az uniós állampolgárok munkavállalási tilalmáról.

A slussz poén, hogy a Vs szerint Orbán találkozott Desmond Childdal, a Bon Jovi, a Kiss és az Aerosmith magyar származású dalszövegírójával is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik