Nagyvilág

Visszafordult a repülőgép egy őrjöngő utas miatt

Visszatért Hawaiira egy Japánba tartó amerikai utasszállító repülőgép, mert egy erősen felindult dél-koreai utas jógázni és meditálni akart. A férfit Honoluluban letartóztatták.

A United Airlines Honoluluból Tokióba tartó járatának pilótája a repülőgép visszafordításáról döntött, amikor meghallotta, hogy üvöltözik a személyzettel az egyik utas, akit felesége sem tudott lecsillapítani. A férfi az FBI-nak elmondta, hogy az étel felszolgálása idején nem akart helyén ülni, hanem a gép hátsó részébe ment, hogy jógázzon és meditáljon. Felbőszítette őt, hogy a légi utaskísérők és felesége is arra akarták rávenni, hogy üljön vissza a helyére.

A férfi ellökte feleségét, úgy érezte, hogy a nő a személyzet pártján áll. Megpróbálta lefejelni és megharapni azokat a tengerészeket, akik a gépen utaztak és vissza akarták őt ültetni a helyére, mondta Darren Ching ügyész, a dél-koreai férfi szerdai honolului meghallgatásakor.

A férfi ügyvédje szerint védence egy 72 éves dél-koreai nyugdíjas földműves, aki azért utazott Hawaiira, hogy megünnepelje 40. házassági évfordulóját feleségével. Jógázni a közelmúltban kezdett el, hogy enyhítsen szorongásán. Tizenegy napos vakációja alatt képtelen volt aludni, ami kimerítette. A férfit óvadék ellenében szabadlábra helyezték, nem hagyhatja el Hawaiit és kivizsgálják mentális egészségét.

(MTI)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik