Nagyvilág

Egy utcai korlát rácsai közé szorulva halt meg egy terhes nő (18+)

Elájult, majd a nyakánál fogva egy járda melletti korlát rácsai közé szorulva megfulladt, és meghalt egy terhes nő a kínai Senhszi tartományban – jelentette helyi sajtó. Az esetről készült fényképek és videófelvételek futótűzként kezdek el terjedni a kínai közösségi oldalakon, ahol sokan megkérdőjelezték, mennyire biztonságosak a járdák mellett lévő korlátok, miután már több hasonló eset is történt az elmúlt években.

A hivatalos kínai állami sajtóban megjelent beszámolók szerint a nyolcadik hónapban lévő nőt a járókelők megpróbálták kiszabadítani a fémből készült korlát fogságából, de képtelenek voltak szétfeszíteni annyira, hogy ki tudják emelni. A nyakánál fogva beszorult nőt végül a tűzoltók szabadították ki.

Kórházba szállították, de ott már nem tudták megmenteni sem az ő, sem gyermeke életét. Egy szemtanú azt állította, hogy nő ikreket várt, de az esetről nyilatkozó orvosok csak egy gyereket említettek.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a nő mitől ájult el. A balesetről készült térfigyelő-kamerás felvétel, valamint szemtanúk elmondása szerint a nő megszédült, és megpróbált a korlátba kapaszkodva talpon maradni, amikor a rácsok közé szorult. Hogy mi okozta ájulását, azt csak a boncolás eredményeinek vizsgálata után lehet megmondani – közölték a helyi hatóságok.

Woman dies after getting her head stuck in railing The death of a pregnant woman from northwest China’s Sha’anxi…

Posted by CCTVNews on Tuesday, March 29, 2016

Nem ez az első eset, hogy egy ehhez hasonló haláleset rázta meg Kínát. 2010-ben Nantongban egy idős nő fulladt meg egy járda mellett lévő korlátba szorulva, három éve pedig Pekingben egy fiatal nő halt meg ugyanilyen módon. Tavaly pedig egy idős férfi lelte így halálát, szintén Pekingben.

A kínai központi állami televízió cikke szerint a kínai központi építészeti hatóság a lakóházaknál maxmimum 11 centiméteres rácstávolságot ír elő, de ilyen előírások nincsenek a közterületekre. Egy utcai korlátokat gyártó cég képviselője a CCTV-nek elmondta: általában 15-17 centiméteres rácstávolsággal gyártják azokat, mert az önkormányzatok ezt kérik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik